Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • Crema:
  • 3oo ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 250 gr mascarpone
  • 1 compot de mandarine(350 gr)
  • fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare

Blatul:

Puteti pregati blatul o data sau sa coaceti doua foi, rand pe rand. Eu coc foile pe rand ca imi ies mai bine.

Mixam 3 galbenusuri spuma cu 3 linguri de zahar.

Incorporam 2 linguri de ulei, apoi 1 lingurita praf de copt, 2 linguri si 1/2 faina, 1 lingura cacao.

Albusurile le mixam separat, apoi, cu o paleta, le incorporam usor in compozitia de mai sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 26 cm, turnam compozitia.

Introducem blatul in cuptor pentru 10-12 minute. La fel procedam cu a doua foaie.

Crema:

Intr-un tuci sau un vas cu fundul mai gros, punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida.

Le transferam pe foc, amestecam continuu pana de topeste ciocolata, aveti grija sa nu fiarba.

Cand ciocolata este topita, luam vasul de pe foc, dam la rece crema cateva ore.

Dupa acest timp, mixam pana obtinem o crema spumoasa, apoi adaugam mascarponele si mai mixam foarte putin.

Asezam prima foaie de blat pe un platou, il insiropam cu zeama din compotul de mandarine, punem cam 1/3 din crema si nivelam. Punem bucati de mandarine.

Venim cu a doua foaie, insiropam, imbracam tortul cu crema si mai oprim 4-5 linguri.

Crema oprita o punem in pos si facem cateva floricele pe tort.

Decoram cu mandarine si fulgi de ciocolata alba.

Dam la rece apoi servim!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise