autor:

andraconstantinescu

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort cu iaurt si fructe tropicale

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2020

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 1 praf de sare, 160 g zahar, esenta vanilie, 160 g faina, Diametru tava: 22 cm, Umplutura + decor:, 1 plic gelatina (10 g), 100 ml apa rece, 500 ml frisca lichida, 400 g iaurt grecesc, 100 g branza pufoasa, 170 g zahar (sau dupa gust), 30 g zahar pudra vanilat, 1 conserva cu rondele de ananas (565 g), 1 conserva cu fructe tropicale (425 g)

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.



Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca cinci minute. Cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se indeparteaza inelul detasabil. Se pune blatul cu susul in jos pe un gratar pentru racire sau pe o hartie de copt, iar peste tava se pune o greutate pentru a se presa. Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.





Umplutura + decor:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Gelatina se pune intr-un castron si se toarna 100 ml apa rece peste ea.

Se mixeaza 400 ml frisca. Peste ea se adauga iaurtul, branza, zaharul si zaharul pudra vanilat si se omogenizeaza.

Se pune castronul cu gelatina in apa fierbinte din cratita si se tine acolo pana cand aceasta devine lichida.

Gelatina lichida se amesteca cu crema.

Fructele tropicale se scurg de zeama si se lasa cateva deoparte pentru decor. Restul fructelor se incorporeaza in crema.



Asamblare:



Se taie blatul in doua.



Se pune o foaie pe un platou si se aseaza inelul detasabil de la tava de jur-imprejurul ei. Se insiropeaza foaia cu zeama de la fructele tropicale (aceasta se poate amesteca cu zeama de la ananas).

Se pun rondele de ananas de jur-imprejurul inelului detasabil, apoi se toarna crema si se niveleaza.

Se insiropeaza cea de-a doua foaie de blat si se aseaza peste crema si peste rondelele de ananas.

Se da tortul la rece pentru 4-5 ore sau cel mai bine se lasa peste noapte.



Dupa aceea, se indeparteaza inelul de la tava detasabila de pe tort, iar blatul de deasupra se decoreaza cu restul de frisca si restul de fructe tropicale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort  Diplomat

Tort Diplomat

Pt.cantitatile scrise,folosesc o forma rotunda,cu diametrul de 25 cm. Blatul se face asa:albusurile

114 voturi    23 comentarii
5h
Torturi
Prajitura  cu blat din fulgi de porumb

Prajitura cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul, apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 160 g zahar
  • esenta vanilie
  • 160 g faina
  • Diametru tava: 22 cm
  • Umplutura + decor:
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 100 ml apa rece
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 g iaurt grecesc
  • 100 g branza pufoasa
  • 170 g zahar (sau dupa gust)
  • 30 g zahar pudra vanilat
  • 1 conserva cu rondele de ananas (565 g)
  • 1 conserva cu fructe tropicale (425 g)

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe congelate Cheesecake cu fructe congelate

Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort trei ciocolate cu aroma de menta Tort trei ciocolate cu aroma de menta

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata