autor:

Maria Roman

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Tort cu iaurt simplu

Autor: Maria Roman (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 21 decembrie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Roman (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 21 decembrie 2019

Ingrediente
Ingrediente, Pt blat:, 4 oua, 4 linguri zahar, 4linguri faina, coaja rasa de la jumatate de portocala, Pt crema:, un pahar mare cu iaurt simplu (375 g), 500 ml frisca, 1 plic gelatina alba, 1 portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare



Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina in ploaie si coaja rasa de portocala. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se baga la cuptor pt 30-40 de minute.

Se bate frisca, apoi se adauga iaurtul simplu.

Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe pachet si se toarna peste compozitia cu frisca.

Blatul copt si racit se taie in doua pe orizontala.

O parte se pune intr-o tava detasabila,se presara bucatele de portocala si se toarna jumatate din compozitia de mai sus.

Se presara din nou bucatele de portocala,se pune al doilea blat si cealalta jumatate de frisca si iaurt.

Se baga la frigider 3-4 ore, apoi se orneaza dupa inspiratie cu portocale sau cu ce vreti voi.

Eu l-am ornat cu 2-3 linguri de gem de macese,puse intr-o punga,taiata putin la un colt si am facut un fel de... linii-curbe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt simplu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu iaurt simplu

Tort cu iaurt simplu

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina in ploaie si coaja rasa de portocala.

129 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de mere cu frisca

Tort de mere cu frisca

Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul fara a le taia.Se pun intr-o cratita cele 6 linguri

35 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pt blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4linguri faina
  • coaja rasa de la jumatate de portocala
  • Pt crema:
  • un pahar mare cu iaurt simplu (375 g)
  • 500 ml frisca
  • 1 plic gelatina alba
  • 1 portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Roman
Inghetata falsa

Inghetata falsa

Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu crema de iaurt
Cookie Settings