autor:

cheche

» » Torturi

Tort cu iaurt simplu

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2010

Ingrediente
Pt blat: 4oua, 4 linguri zahar, 4linguri faina,coaja rasa de la jumatate de portocala, Pt crema: un pahar mare cu iaurt simplu (375g),500 ml frisca, 1 plic gelatina alba,o portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

130 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina in ploaie si coaja rasa de portocala. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se baga la cuptor pt 30-40 de minute.
Se bate frisca, apoi se adauga iaurtul simplu.
Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe pachet si se toarna peste compozitia cu frisca.
Blatul copt si racit se taie in doua pe orizontala.
O parte se pune intr-o tava detasabila,se presara bucatele de portocala si se toarna jumatate din compozitia de mai sus.
Se presara din nou bucatele de portocala,se pune al doilea blat si cealalta jumatate de frisca si iaurt.
Se baga la frigider 3-4 ore, apoi se orneaza dupa inspiratie cu portocale sau cu ce vreti voi.
Eu l-am ornat cu 2-3 linguri de gem de macese,puse intr-o punga,taiata putin la un colt si am facut un fel de... linii-curbe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt simplu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu iaurt simplu

Tort cu iaurt simplu

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina in ploaie si coaja rasa de portocala.

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii

  • constantina , 30 iunie 2019

    foarte buna.

  • Lia tatar , 13 martie 2019

    F.f.buna

  • Niculina Baciu , 11 februarie 2019

    Pare bun,sper să reusească.

    • Valentina , 24 ianuarie 2019

      Dragi gospodine,aloooooo ce marime are tava?????????? Va rog totdeauna specificati dimensiunea tavii,pentru o buna reusita a retetelor,NORMAL,nu?????

    • Ionita Denisa , 27 februarie 2015

      E FOARTE BUN...SE POATE FACE SI CU PISCOTURI....ESTE SI USOR DE FACUT

    • Marghioala Ana-Romica , 27 februarie 2015

      TORT CU IAURT SIMPLU

    • Liliana Schwartzberg , 22 noiembrie 2014

      ce marime e tava de copt? 26 sau mai mic? mersi

    • adriana , 05 iulie 2014

      La crema nu se pune zahar?

    • Elena Angela Ghita , 05 iulie 2014

      foarte bun, eu l-am facut numai cu iaurt si in loc de blat am folosit piscoturi

    • Doina Sabau , 04 iulie 2014

      f.buna

    • Nutica Ghebus , 04 iulie 2014

      super racoritor și ușor de preparat

    • Elena Moga , 17 mai 2014

      super

    • Garfild Motanul , 14 mai 2014

      Super!

    • Dorina Poplacenel , 16 august 2013

      si aspect si racoritor si usor de preparat super.

    • Dana Nada , 10 iulie 2013

      Super buunnn!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      ce bine arata, cred ca e minunat!

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

      Arata super tortul tau si cred ca e grozav de gustos.Felicitari!*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

      forte bun

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      Foarte bun,merita incercat.....salvat*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Minunat si mai ales racoritor.

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 22 august 2010

      Nemaipomenit de bun,savurez deja gustul lui bun.Bravo!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 august 2010

      Foarte simplu si bun! Cred ca gemul de macese i-a dat o savoare aparte!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

130 voturi

Ingrediente

  • Pt blat: 4oua
  • 4 linguri zahar
  • 4linguri faina,coaja rasa de la jumatate de portocala
  • Pt crema: un pahar mare cu iaurt simplu (375g),500 ml frisca
  • 1 plic gelatina alba,o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

25 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

constantina

foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu alune de padure si unt de arahide