Tort cu mac

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mac

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 10 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • un praf de sare
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • Pentru sirop
  • 100 gr zahar cu aroma de vanilie
  • 50 ml apa
  • 50 ml coniac
  • Pentru crema
  • 450 gr mac
  • 250 gr zahar
  • 140 gr iaurt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 25 ml coniac
  • Pentru glazura
  • 300 gr zahar pudra
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Pentru blat, se incinge cuptorul la 190⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 20 cm diametru.

Se bat galbenusurile cu zaharul, esentele si sarea pana cand devin pale la culoare.Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza.Se adauga laptele si se mixeaza pana la omogenizare.Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita si se da la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa aluatul sa se raceasca apoi se taie in jumatate pe orizontala.

Pentru sirop, se pun la fiert zaharul, apa si coniacul pana cand zaharul s-a dizolvat.Se insiropeaza cele 2 balturi de tort.

Pentru crema, se macina macul impreuna cu zaharul apoi se amesteca cu iaurtul, esentele si coniacul.

Pentru asamblare, se aseaza un blat pe o farfurie, se unge cu crema de mac si se aseaza deasupra celalalt blat.

Pentru glazura , se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie.Glazura obtinuta se toarna peste tort si se lasa sa stea pana cand se usca, aprox.30 minute.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise