Ingrediente
Pentru aluat, •Coaja rasa de la 1 lamaie, •1 ou, •90 gr unt sau margarina Rama, plus pentru tava, •50 gr zahar, •150 gr faina, plus pentru lucru, Pentru umplutura si glazura, •200 gr mac, macinat, •1 ou, •125 gr zahar, •100 gr ciocolata amaruie, rasa, •65 gr stafide, •2 linguri coaja de lamaie rasa, •30 gr migdale macinate, •1 plic glazura de lamaie, preparata comform intructiunilor de pe ambalaj (sau se poate inlocui cu zeama de lamaie amestecata cu zahar pudra)
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
2 voturi
Mod de preparare
2. Coaja rasa de lamaie se amesteca cu oul, untul/margarina, zaharul, faina si 1-2 lingurite de apa pana se obtine un aluat omogen.Se intinde aluatul pe suprafata de lucru, intr-un strat subtire.Se taie 3 cercuri de marimea tavii.
3. Pentru umplutura, se amesteca macul macinat cu oul si zaharul.Se adauga ciocolata rasa, stafidele, coaja de lamaie si migdalele.
4. Se aseaza unul din blaturi pe fundul tavii.Se intinde jumatate din umplutura pe blat, apoi se aseaza cel de-al 2-le blat.Se intinde si restul de umplutura si se acopera cu ultimul blat.
5. Se coace tortul aprox. 1 ora, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.Se aplica glazura de lamaie pe suprafata tortului, se lasa sa se intareasca putin, apoi se serveste.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
Super, super!!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009
Cred ca e delicios.