Tort cu menta

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Tort cu menta

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apă
  • 220 g făină
  • 30 g Cacao Dr. Oetker
  • 1 plic Praf de copt cu şofran Dr. Oetker
  • Pentru cremă:
  • 500 ml smântână dulce( frisca)
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe Cacao Dr. Oetker
  • 2 linguriţe Esentă de mentă Dr. Oetker.
  • Pentru decor:
  • 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker
  • 150 ml lapte rece
  • câţiva fulgi de ciocolată
  • câteva foi de mentă
  • Pentru sirop
  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 10 g Cacao Dr. Oetker
  • 1 linguriţă Esenţă de cafea Dr. Oetker

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am batut bine cu mixerul pina s-au albit, apoi am adaugat putin cate putin apa si uleiul, ca la maioneza aproape.

Faina , cacaoa si praful de copt le-am amestecat bine , apoi le-am presarat peste galbenusurile mixate, putin cate putin pina am incorporat toata faina.Omogenizam.

Albusurile le-am batut cu putina sare apoi ,cu grija le-am incorporat in blatul cu cacao.

O forma de tort cu pereti detasabili o ungem cu unt si o presaram cu faina.In ea vom rasturna blatul de tort si il vom pune la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , aproximativ 45 de minute.Facem proba cu scobitoarea si daca aceasta iese curata, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.

Am batut smantana bine cu mixerul vreo 15 minute,am adaugat zaharul pudra, cacaoa si esenta de menta.

Taiem blatul racit in trei foi , apoi il insiropam cu siropul facut din apa pusa la fiert cu zaharul , la care am adaugat apoi cacaoa si esenta de cafea( l-am lasat la racit bineinteles).

Pe blatul pe care l-am ales pentru tort asezam prima foaie de tort si o insiropam bine apoi punem 1/3 din crema.Peste asezam a doua foaie , o insiropam si pe aceasta si asezam 1/3 crema si deasupra asezam a treia foaie de tort pe care o insiropam. Cu crema ramasa ungem marginea si suprafata tortului.Dupa ce este gata umplut tortul, il dam o ora la rece la frigider.

Preparam frisca asa cum scrie pe plicul cu Spuma cu gust de frisca Dr Oetker , dupa care ornam tortul cu frisca, fulgi de cacao si foi de menta.

Dam tortul gata ornat la rece pentru cateva ore.Eu l-am lasat pina a doua zi cand l-am taiat intr-un cadru festiv. A fost ziua de nastere a maicutei mele dragi, careia i-am dedicat acest savuros tort.

Incercati sa il preparati si nu veti regreta, are un gust minunat.....!

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise