Tort cu menta

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort cu menta

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 5 oua
  • * 100 g zahar
  • * 3 linguri apa minerala
  • * 1 plic budinca de ciocolata
  • * 20 g cacao
  • * 100 g faina
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * Crema:
  • * 200 g ciocolata alba
  • * 250 ml sirop natural de menta
  • * 350 g frisca lichida
  • * 10 g gelatina
  • * Sirop:
  • * 100 ml apa
  • * 100 g zahar
  • * Glazura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 100 ml frisca lichida
  • * Decor:
  • * ciocolata cu menta

Mod de preparare

Crema:

Gelatina o punem la inmuiat in 5 linguri de apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si siropul de menta.Amestecam pana la omogenizare.

Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de budinca. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt, usor cu miscari de sus in jos.

Se coace intr-o tava (20/20cm) tapetata cu faina, la foc mediu pentru 25-30 minute.

Glazura:

Ciocolata rupta bucatele o topim impreuna cu frisca lichida si lasam la racit.

Blatul il taiem in doua (sau 3). Primul blat il insiropam si-l punem in tava in care am copt, tapetata cu folie alimentara. Repartizam crema uniform, acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat. Dam la frigider pentru cateva ore.

Dupa ce s-a intarit crema, se rastoarna tortul pe platou, se acopera cu glazura si ciocolata cu menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise