Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.
Blatul:
Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.
Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea.
Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri.
Adaugati morcovul ras, amestecati usor.
Cerneti faina, o adaugati treptat, amestecati cu o paleta.
La final incorporati vanilia, scortisoara si praful de copt.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 18 cm.
Turnati compozitia de blat, il introduceti in cuptorul incins, pentru 30-40 de minute, pana este copt si trece testul scobitorii.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.
Il taiati in 3 foi.
Puteti opta sa coaceti foile de blat separat, eu asa procedez.
Crema:
Intr-un bol mixati frisca rece 2-3 minute.
Adaugati crema de branza, zaharul pudra, esenta de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa.
Asezati prima foaie de blat pe un platou.
Puneti cam 1/3 din crema, o nivelati.
Asezati iar blat, iar 1/3 din crema, nivelati si ultima foaie de blat.
Apasati usor si dati tortul la rece o ora.
Il scoateti din frigider si il imbracati in crema ramasa.
Il decorati dupa preferinte!
Sa aveti pofta!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii