Ingrediente
4 oua (3 daca sunt mai mari), 120 gr zahar brut, 70 ml ulei, 100 gr nuca prajita si macinata, 200 gr morcov dat pe razatoarea mica, 170 gr faina, 1 pliculet praf de copt, 1 lingurita scortisoara, 2 lingurite vanilie, un praf de sare, Pentru crema:, 450 gr crema de branza, 200 ml frisca lichida, 2 linguri cu varf zahar pudra, 1 lingurita esenta de lamaie
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.
Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea.
Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri.
Adaugati morcovul ras, amestecati usor.
Cerneti faina, o adaugati treptat, amestecati cu o paleta.
La final incorporati vanilia, scortisoara si praful de copt.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 18 cm.
Turnati compozitia de blat, il introduceti in cuptorul incins, pentru 30-40 de minute, pana este copt si trece testul scobitorii.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.
Il taiati in 3 foi.
Puteti opta sa coaceti foile de blat separat, eu asa procedez.
Crema:
Intr-un bol mixati frisca rece 2-3 minute.
Adaugati crema de branza, zaharul pudra, esenta de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa.
Asezati prima foaie de blat pe un platou.
Puneti cam 1/3 din crema, o nivelati.
Asezati iar blat, iar 1/3 din crema, nivelati si ultima foaie de blat.
Apasati usor si dati tortul la rece o ora.
Il scoateti din frigider si il imbracati in crema ramasa.
Il decorati dupa preferinte!
Sa aveti pofta!