Blat:
Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat.
Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.Daca spuma de albusuri are consistenta corecta,amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. La sfarsit nuca macinata.
Turnam compozitia intr-o tava ( 26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.
Mousse-ul de ciocolata si nuci:
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.
Restul de frisca o batem bine.Adaugam peste ciocolata si amestecam usor.Dupa ce s-a omogenizat adaugam si nuca macinata.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu untul,frisca si coniacul.Lasam sa se raceasca.
Blatul copt si racit il taiem in 3 parti.Insiropam fiecare parte si umplem cu crema.Pastram cateva linguri de crema pentru a finisa marginile ce vor fi \"imbracate\" cu nuca.
Acoperim cu glazura de ciocolata si ornam cu frisca si jumatati de nuca.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii