Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa da lămâie, esenta de vanilie, 10 linguri faina
  • Sirop:
  • 100 g zahar, 200 ml apa, zeama de lămâie, esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida (Hulala) , 300 g ciocolata alba simpla, 2 lingurite gelatina, 4 linguri nuca de cocos, 2-3 linguri cu zeama de lămâie
  • Decor:
  • frisca, ciocolata alba, fulgi de migdale

Mod de preparare

Se prepara blatul din ingredientele date

si se coace in tava rotunda

sau dreptunghiulara .

Se lasa sa se raceasca si se taie in 3.

Crema:

Se pune frisca intr-un vas pe foc si se

aduce la temperatura de fierbere.

Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand continuu pana la topirea acesteia. Se adauga si gelatina topita in prealabil pe baie de aburi. Se lasa vasul la rece pentru cel putin 4 ore, dupa care se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si nuca de cocos. Se insiropeaza blatul cu sirop de lămâie, apoi se umple cu crema de ciocolata alba. Deasupra se decoreaza cu frisca, grilaj din ciocolata alba topita si se presara fulgii de migdale .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise