Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

Ingrediente

  • pt blat:
  • 3 oua,3linguri zahar,3 linguri faina, 1 lingura lapte sau apa, 80 ml ulei, 1/2 praf de copt, cacao
  • pt creme:
  • 200g ciocolata de lapte
  • 200g ciocolata alba
  • 2 plicuri gelatina
  • un iaurt mare de capsuni
  • 1l frisca lichida

Mod de preparare

pt blat: albusurile se mixeaza bine cu zaharul , se pun galbenusurile, apoi treptat laptele, uleiul, cacaua si faina amestecata cu praful de copt.

pt creme: un plic de gelatina se pune cu 2 linguri lapte la hidratat, se topeste si se amesteca cu iaurtul.

celalalt plic de gelatina se imparte in doua si se pune separat la hidratat.

ciocolata de lapte se topeste cu 100ml frisca si se amesteca cu o parte gelatina.

ciocolata alba se la topeste cu 100ml frisca si se amesteca cu cealata parte gelatina topita.

restul de frisca se mixeaza, se imparte la cele trei creme astfel incat sa rezulte cantitati egale de creme.

blatul se pune in tava cu inel detasabil, se pune mousseul de ciocolata cu lapte, se da la rece cateva minute pana se intareste putin, se pune peste ea mousseul de ciocolata alba si apoi cel de iaurt.

se da la rece pt cateva ore bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise