autor:

Fara foto

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort cu mousse de ciocolata

Autor: sandytza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sandytza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Ingrediente
Pentru blat, 3 oua, 75 gr zahar, 60 gr faina, 1 praf de copt, 2 linguri cacao, Pentru mousse, 500 ml frisca lichida, 1 plic praf de frisca, 180 gr ciocolata, 1 albus de ou, 1 lingura zahar pudra, 3 foi gelatina, Pentru ornament, 100 gr ciocolata neagra, 30 gr ciocolata alba, 2 linguri lapte

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

62 voturi

Mod de preparare

Prepararea blatului
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.
Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine pana devine o crema groasa si omogena.
Se adauga treptat albusurile batute spuma, peste galbenusri ,amestecand continu .
Se toarna totul intr-o tava de 28 cm ,tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade ,20 minute.
Prepararea mousselui
Gelatina se pune la hidratat.Se topeste ciocolata in microunde ,in 150 ml frisca lichida , se amesteca bine, se adauga gelatina hidratata si se lasa la racit.
Restul de frisca se bate bine si se pune deoparte.Albusul de ou se bate spuma cu zaharul.
Se scoate ciocolata topita si se bate pana devine teapana si isi schimba culoarea.Chiar daca e tare cand se scoate de la rece , trebuie batuta pentru ca devine cremoasa. Se adauga treptat cate o lingura din frisca batuta peste ciocolata amestecand continu.
Cand a devenit o crema omogena se adauga spuma de ou batuta spuma si se amesteca bine.
Montare
Se tapeteaza o tava de 26 cm (de preferinta mai mica decat cea in care s-a copt blatul ,pentru ca mousseul sa nu curga pe langa blat)desmontabila cu folie transparenta si se toarna mousseul in tava.
Peste mousse se pune blatul si se da la rece 1-2 ore.
Cand se scoate din frigider se intoarce pe un platou, se desmonteaza , se ia folia si se toarna ciocolata topita peste mousse.Eu am adaugat doua linguri de lapte cand am topit ciocolata ,cam 100 gr ciocolata, si am turnat-o asa calduta.
Deasupra se orneaza dupa preferinta. Eu am topit ciocolata alba si am scurs-o cu o lingurita peste cea neagra,si am pus trei raffaello de ornament.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort mousse de ciocolata

Tort mousse de ciocolata

- Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt - topim untul cu

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata

Blat 1: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma adaugandu-se zaharul. Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    feier mihaela (Maestru bucatar):

    Cred ca este foarte bun!!! Am sa incerc si eu, dar cat inseamna o foaie de gelatina ( cate grame?)

  • Fara foto

    stoica mihaela (Chef de cuisine):

    un super tort...foarte guuuustos!!!!

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sanda Voicu , 13 septembrie 2013

    iarasi retete incomplecte ! o sa ajungem sa nu le mai deschidem ! oricum o facem degeaba cu atatea greseli sau lipsuri ! cei care postati retetele o faceti expre???????

  • Fara foto

    Stoica Tunde , 13 septembrie 2013

    poate verifica cineva retetele multe au LIPSURI

  • Fara foto

    Hodrea Monica , 16 iulie 2013

    plicul de praf de frisca nu ati spus unde se foloseste.

    • Fara foto

      sandytza (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2011

      Calculand ca un plic de gelatina este echivalent la 6 foi de gelatina , cel putin gelatina ce o folosesc eu e asa. Deci daca as folosi gelatina la plic cred ca as pune un pic mai mult de jumatate. Pe plicul de gelatina ar trebui sa scrie pentru cata cantitate de lichid se foloseste acel plic si atunci poti calcula tu aici pentru 500 de ml. Un an nou fericit si numai bine.

    • Fara foto

      delena (Maestru bucatar) , 30 decembrie 2010

      daca folosesc gelatina la plic cata trebuie sa folosesc? Nu am gasit foi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Frumos, delicios!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      foerte bun tortul, frumos decorat..

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Un tort foarte apetisant,sunt sigura ca este o bunatate.Frumoase poze ai facut.Nota 10 cu multe stelute si felicitari.

    • Fara foto

      mada , 30 decembrie 2009

      arata super. o sa incerc de revelion ! felicitari!...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Felicitari! Ai votul meu

    • Fara foto

      roxa , 14 august 2009

      Suna delicios! O sa incerc si eu reteta va pwp!

    • Fara foto

      COSEREANU ROCANA GABRIELA , 06 iulie 2009

      Superb, foarte frumos, imi place. Sper sa le placa si altora!

    • Fara foto

      COSEREANU ROCANA GABRIELA , 06 iulie 2009

      Superb, foarte frumos, imi place. Sper sa le placa si altora!

    • Fara foto

      COSEREANU ROCANA GABRIELA , 06 iulie 2009

      Superb, foarte frumos, imi place. Sper sa le placa si altora!

    • Fara foto

      COSEREANU ROCANA GABRIELA , 06 iulie 2009

      Superb, foarte frumos, imi place. Sper sa le placa si altora!

    • Fara foto

      COSEREANU ROCANA GABRIELA , 06 iulie 2009

      Superb, foarte frumos, imi place. Sper sa le placa si altora!

    • Fara foto

      sandytza (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri :)

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Felicitari ALEXANDRA,sa stii ca am multe de invatat de la tine!E super site-ul tau!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Extraordinar de frumos arata!Felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Arata superb!! Asa mult mi-a placut reteta, o s-o pun la favorite.

    • alexandra elena

      alexandra elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Arata superb!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

62 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 60 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru mousse
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic praf de frisca
  • 180 gr ciocolata
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 foi gelatina
  • Pentru ornament
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 30 gr ciocolata alba
  • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de sandytza
Flan de queso (flan de branza)

Flan de queso (flan de branza)

Se amesteca bine toate ingredientele pana devine o compozitie omogena. Separat se prepara caramelul.

3 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Empanada de queso (de branza)

Empanada de queso (de branza)

Se intinde o foaie de foetaj pe hartia de bucatarie pusa in tava.Se pune un strat de cas razalit

7 voturi    7 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se pune int-o craticioara 50 ml apa cu 100 gr zahar si se pune pe foc. Cand zaharul s-a topit se

490 voturi    35 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

sandytza (Chef de cuisine)

Calculand ca un plic de gelatina este echivalent la 6 foi de gelatina , cel putin gelatina ce o folosesc eu e asa. Deci daca as folosi gelatina la plic cred ca as pune un pic mai mult de jumatate. Pe plicul de gelatina ar trebui sa scrie pentru cata cantitate de lichid se foloseste acel plic si atunci poti calcula tu aici pentru 500 de ml. Un an nou fericit si numai bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de capsuni si frisca