Tort cu nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu nuca

Ingrediente

  • 9 ouă
  • puţină sare
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt
  • 3 lingură de cacao
  • 3 lingură de făină
  • 3 lingură de pesmet
  • 3 lingură de nuci (sau arahide), măcinate
  • 9 linguri zahăr tos
  • 3 linguriţă de coajă de lămâie, răzuită
  • 300g unt
  • 2 linguri pline cu cremă de ciocolată
  • 250g nuci măcinate(eu nu le-am adaugat )
  • 100ml lapte
  • 1 vanilie (eu am pus zahar vanilinat bourbon)
  • 180-200g zahăr pudră
  • 1 lingură cacao

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Eu am facut un singur blat si l-am taiat in 3 bucati, mi-a fost mai usor. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, cand sunt bine batute (ne dam seama de asta prin rasturnarea bolului, compozitia trebuie sa nu cada), apoi adaugam in ploaie zaharul si batem iarasi pana se face o bezea consistenta.

Adaugam peste albusuri cate un galbenus si batem bine, tot asa pana la ultimul. Adaugam zaharul vanilinat Bourbon (sau vanilie daca vreti,eu nu am avut). Intr-un bol separat, cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt, la care adaugam pesmetul si nucile macinate si amestecam bine. Aceasta compozitie o adaugam usor peste albusuri si amestecam (de data asta cu lingura) foarte bine.

Se îmbracă în hârtie de copt o formă rotundă de tort cu diametru de 24cm. Se pune compoziţia pentru blat în forma pregătită şi se dă la copt cca.20 de minute. După ce blatul s-a copt, se scoate pe un grătar, se lasă la răcit,se scoate usor hartia de copt apoi il sectionam de 2 ori astfel incat sa avem 3 blaturi.

Pregatim crema:

Se fierbe laptele, se dizolva vanilia (eu iarasi am folosit zahar bourbon), se lasa la racit. Batem untul cu zaharul bine cu ajutorul unui mixer,apoi se adauga treptat crema de ciocolata si cacaua (putem adauga si esenta de rom, eu am pus 10 ml ).

Pregatim siropul:

Caramelizam 3 linguri de zahar tos si adaugam 150 ml apa, lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul si se leaga un pic. Se da jos de pe foc si se adauga 30 ml ( suficient) si 5 ml esenta de portocale.

Asamblarea tortului:

Se asaza prima parte de blat pe platou, insiropam bine, punem un strat de crema. Se repeta acest lucru pana la ultima parte de blat. Apoi tortul se imbraca in crema si ornam cu nuci maruntite si ciocolata rasa deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise