Punem intr-o oala cu fund dublu nuca, zaharul si apa si amestecam usor. Punem oala pe foc (lucrati la bain marie) si amestecam pana se topeste zaharul. Lasam sa se racoreasca.
In compozitia rece amestecam galbenusurile, vanilia si cacaua.
Separat batem spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luat din cantitatea totala), apoi le incorporam usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu nuca.
Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si nivelam.
Coacem la foc mic, cca o ora. Faceti testul scobitorii.
Scoatem blatul, cu grija, dupa ce s-a racit (!) pe un platou. Eu am pus deasupra frisca, zmeura si am presarat putina cacao.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii