autor:

Deyu Andreea

» » Torturi

Tort cu nuci si crema ganache

Autor: Deyu Andreea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Deyu Andreea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2015

Ingrediente
Blat (2 foi):, 125 g unt la temperatura camerei, 3 albusuri, 1 praf de sare, 100 g faina, 100 g zahar pudra, 100 g nuca macinata, o lingura de cacao, 1 plic praf de copt, Crema ganache:, 200 g ciocolata cu lapte, 350 ml frisca lichida, 1 fiola esenta de rom, Sirop:, aprox.150ml apa, 2-3 lingurite zahar, esenta de rom, Decor:, 100 g ciocolata alba sau cu lapte, fulgi de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 3h

38 voturi

Mod de preparare

Crema:



Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar nu trebuie sa fiarba.

Se da deoparte de pe foc, se adauga esenta de rom si ciocolata cu lapte rupta in bucatele, apoi se amesteca pana cand ciocolata se topeste complet. Lasam crema la racit, apoi o dam la congelator pentru 30 de minute si inca 2 ore la frigider.

Scoatem vasul din frigider si mixam crema pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat frisca batuta separat si mixam pana la incorporare.

Blat:

Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.

Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma. Adaugam spuma de albusuri in compozitia de unt si amestecam cu o lingura de lemn.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 35-40 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata.

Se lasa la racit, apoi se taie in doua parti egale cu un cutit bine ascutit. Trebuie taiat cu grija pentru ca blatul va fi moale si pufos.

Asamblare:

Pe un platou punem primul blat si il insiropam (amestecam apa cu zaharul si esenta), adaugam 1/2 din crema si al 2-lea blat pe care il insiropam.

Restul de crema il folosim pentru a orna tortul. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o turnam in centrul tortului. La final adaugam fulgii de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci si crema ganache" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
tort cu mousse de zmeura

tort cu mousse de zmeura

Zmeura se paseaza cu blenderul vertical,se amesteca cu zahar si se incalzeste pe foc.Se adauga gelatina

7 voturi    9 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 05 mai 2015

    Cred ca trebuie incercat,multumesc.

  • Deyu Andreea

    Deyu Andreea (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2015

    Multumesc! :-*

  • Fara foto

    Deyu Andreea , 24 aprilie 2015

    Va pup si va multumesc! <3

    • Fara foto

      Adina Ciocalau , 24 aprilie 2015

      Superb!

    • Fara foto

      Maria Mihalache , 23 aprilie 2015

      bafta!

    • Deyu Andreea

      Deyu Andreea (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2015

      Lauriiiica dragutica :X Multumesc! :-*

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2015

      Frumos! :x

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

38 voturi

Ingrediente

  • Blat (2 foi):
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • o lingura de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema ganache:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • aprox.150ml apa
  • 2-3 lingurite zahar
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 100 g ciocolata alba sau cu lapte
  • fulgi de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Deyu Andreea
Pancakes by Jamie Oliver

Pancakes by Jamie Oliver

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu sarea pana se fac spuma. Intr-un bol separat

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Oua coapte in chifle

Oua coapte in chifle

Taiem partea superioara a chiflelor si le scoatem miezul din interior. Punem in fiecare chifla

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri pentru copii
Mini baghete cu cartofi, usturoi si cascaval afumat

Mini baghete cu cartofi, usturoi si cascaval afumat

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa cu putina sare iar

0 voturi    0 comentarii
45 min
Sandviciuri

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Cred ca trebuie incercat,multumesc.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Dobos cu alune de padure