Tort cu piersici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu piersici

Ingrediente

  • Pentru 16 felii
  • Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 1 plic Creme Ole cu ciocolata Dr. Oetker
  • Crema: 1 borcan (800 g) compot de piersici, 1 iaurt (450 g), 150 g zahar, 400 ml frisca lichida Hulala, 2 pliculete gelatina
  • Pentru decor: frisca, 2 nectarine, 1 plic Tort Gelee rosu (Dr. Oetker)

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale; albusurile se bat spuma, impreuna cu cele 6 linguri de zahar, ca la bezea; se adauga pe rand galbenusurile, mixand pentru incorporare, dupa care se adauga si praful de crema; mixam inca putin, sa se omogenizeze compozitia; se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, cam 35 de minute (dupa cum se observa e blatul folosit la prajitura Krem a la Krem). Se poate verifica apasand blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat blatul e copt. Dupa ce s-a copt se scoate pe un gratar; cand s-a racit se taie in doua (eventual cu ajutorul unui fir de ata).

Din compotul de piersici (eu am folosit compot productie proprie) se pastreaza cateva felii de fruct, (care se vor aseza pe suprafata primei felii de blat), restul se paseaza cu mixerul; se adauga iaurtul si zaharul (150 g) si se mai mixeaza putin. Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care se dizolva la bain marie, pana se fluidizeaza (nu se fierbe). Gelatina astfel preparata se pune in compozitia de piersici si iaurt si se da putin la frigider, cat sa se intareasca un pic. In acel moment se amesteca cu frisca batuta (din cei 400 ml pastram putina frisca pentru decor).

Tortul se monteaza pe platoul de servit, ajutandu-ne de peretii formei detasabile de tort. Se aseaza prima felie de blat, se insiropeaza cu putina zeama din compot; se aseaza pe suprafata blatului feliile de piersici puse deoparte. Se toarna crema cu piersici, iaurt si frisca, se niveleaza, se aseaza a doua felie de blat (se preseaza putin tortul), se insiropeaza; se da tortul la rece minim 3 ore.

Se scoate din frigider, se inlatura inelul detasabil (tortul se poate monta si intr-o cratita, captusita cu celofan, caz in care ne ajutam de doua platouri cand scoatem tortul din cratita, pentru ca partea de blat pe care am pus felii de piersica sa ajunga in partea de jos a tortului).

Am ornat cu frisca, felii de nectarina si jeleu rosu, preparat conform instructiunilor de pe plic.

Ideea de baza, de la care am pornit la realizarea acestui tort se regaseste pe blogul Laurei Sava (tort cu mure si piersici); mi-a placut mult reteta, am incercat-o cu diverse fructe, capsuni, caise, zmeura si visine...

Timpul de preparare include si timpul de copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise