Tort cu piersici

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Tort cu piersici

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • 225g unt sau margarina Rama
  • 225g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 portocala,coaja rasa fin si sucul
  • 225g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 300g branza de vaci
  • 300g smantana
  • 200ml frisca lichida La Dorna(35-36%grasime)
  • 75g zahar
  • 1 plic gelatina pudra
  • Pentru umplutura:
  • 8 piersici coapte,tari
  • 125g zahar
  • 300ml apa
  • baton de vanilie sau 1 plic zahar vanilat
  • Pentu finisat:
  • 1 plic de Tort-Gelee incolor

Mod de preparare

Blatul;

Se incalzeste cuptorul la 190gC.Se unge si tapeteaza cu hartie pergament o forma rotunda de 20 cm.

Se amesteca untul cu zaharul,vanilia si un praf de sare pana ce se obtine o crema spumoasa.Se bat oualele si se amesteca in crema de unt impreuna cu 2 lunguri zeama de portocala si coaja rasa fin,se omogenizeaza bine,apoi se incorporeaza faina cu praful de copt.Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor pentru 45 de minute.Se scoate apoi si se lasa la racit.

Intr-o cratita se toarna 300ml apa si125g zahar impreuna cu batonul de vanilie si incalziti usor sa se topeasca zaharul,se adauga piersicile taiate in jumatate si fara samburi.Se lasa sa fiarba mocnit timp de 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca(siropul se pastreaza).Cu grija se curata piesicile de coaja.

Intr-un castron se pune branza de vaci si se amesteca cu 75g zahar pana devine o crema spumoasa,apoi se adauga smantana si se amesteca bine.Separat se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe pachet,se adauga peste crema de branza.Se da la frigider pentru 10-15 minute.Separat se bate spuma frisca cu 2 linguri zahar si se incorporeaza usor in crema, de jos in sus.Se lasa la figider pentru 20 de minute.

Blatul se taie in 3 straturi si se stropeste usor cu o parte din sucul in care au fiert piersicile.(se pastreaza jumatate din suc)

Taiati piersicile in felii subtiri.Asezati felii de piersici pe 2 din straturi.Turnati cu o lingura peste piersici 1/3 din crema.Puneti cele 2 blaturi unul peste celalalt.Puneti ultimul blat si intindeti uniform restul de crema de jurimprejur.Aranjati feliile de piersici deasupra tortului.In siropul ramas se dizolva 1 plic de Tort-Gelee incolor (se prepara conform instructiunilor de pe pachet)si se toarna peste feucte.Se lasa la frigider pentru 2-4 ore.

Este foarte racoritor si bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise