Tort cu spuma de capsuni

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa
Tort cu spuma de capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100g unt moale
  • 100g zahar
  • 100g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • O priza sare
  • 2 oua
  • Pentru spuma:
  • 500g capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina fina
  • 3 albusuri
  • 125g zahar fin
  • 300ml frisca lichida batuta
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Blatul:

Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit complet se taie in jumatate pe orizontala.Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma.

Spuma de capsuni:

Se pun fructele spalate,taiate in doua si curatate de codita intr-o craticioara pe foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.Se tin pe foc pana incep sa fiarba si zaharul s-a totit de tot.Se amesteca totul cu blenderul pana devin ca un piure.Se inmoaie gelatina in 3 linguri de apa rece,apoi se amesteca in piureul fierbinte si se lasa deoparte sa se raceasca.

Se bat albusurile spuma tare ,apoi se incorporeaza zaharul fin 125g,in patru reprize.Se bate pana se obtine o bezea batoasa si lucioasa.Se incorporeaza apoi in piureul racit,iar la sfarsit frisca.(daca folositi frisca naturala adaugati 2 linguri zahar cad o bateti,daca folositi frisca vegetala nu mai puneti zahar).Se toarna compozitia pe blatul din forma deja pregatita,apoi se acopera cu celalat jumatate de blat.Se lasa la congelator 40 de minute pana la 1 ora.Se scote din congelator,se scoate din forma si se inlatura folia alimentara.Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca si fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise