Tort cu spuma de capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu spuma de capsuni

Ingrediente

  • Cantitate : 1 tort de 23 cm diametru
  • Blat
  • • 155 gr zahar pudra
  • • 35 gr migdale macinate fin
  • • 5 oua, separate
  • • 65 gr amidon
  • • 60 gr faina
  • Piureu de fructe
  • • 600 gr capsuni
  • • 75 gr zahar
  • • 1 ½ lingurita scortisoara macinata
  • • 1 lingurita ghimbir macinat
  • • 25 ml suc de lamaie
  • Spuma de capsuni
  • • 15 gr gelatina
  • • 100 gr ciocolata alba
  • • 3 albusuri
  • • 105 gr zahar pudra
  • • 250 ml frisca lichida
  • • 400 - 500 gr capsuni

Mod de preparare

1. Pentru blat, se incalzeste cuptorul la 180°.Se bat galbenusurile cu 80 gr zahar si migdale.Albusul se bate cu 75 gr zahar.Se amesteca faina cu amidon si se inglobeaza in galbenusuri, alternand cu albusurile.Se pune aluatul intr-o tava rotunda de 23 cm.Se coace timp de 20-35 minute, pana ce la inserarea unei scobitori in centru va iesi curata.Se lasa sa se raceasca complet dupa care se taie in jumatate, pe orizontal.

2. Pentru piureul de fructe, se curata capsunii si se dau la fiert cu zahar, scortisora si ghimbir.Se paseaza si se amesteca cu suc de lamaie.Se pune deoparte.

3. Pentru spuma de capsuni, se inmoaie gelatina comform intructiunilor de pe ambalaj. Ciocolata se topeste la bain-marie.Se dizolva gelatina in piureul cald, se inglobeaza ciocolata alba topita si se da la frigider pana cand incepe sa se intareasca. Se bate bine albusul cu 10 gr zahar, apoi se adauga treptat 95 gr zahar, batand continuu.Separat se bate frisca.Se inglobeaza bezeaua si frisca batuta in piureul de fructe.

4. Pentru asamblare, se aseaza inelul formei in jurul primului blat.Se repartizeaza pe blat jumatate din capsuni si se acopera cu ½ din spuma de capsuni.Deasupra se aseaza al 2-lea blat, se repartizeaza capsunii ramasi si se acopera cu restul de spuma.Se da la frigider 4 ore.

5. *Eu am decorat tortul cu o pasta de zahar (reteta o puteti vedea mai jos ) ce se poate modela, deoarece l-am facut pentru tatal meu de ziua lui de nastere :D *

Pasta de zahar

Timp de preparare : 15-25 minute

Ingrediente

• 450 de grame de zahar pudra amestecat cu 1 lingura amidon alimentar

• 5 grame gelatina

• 30 ml apa

• 50 de gr miere de albine

• esenta de vanilie, migdale, fistic, etc. (optional)

Preparare

1. Se dizolva gelatina in cei 30 ml de apa, se topeste pe foc, se adauga mierea si se amesteca pana la omogenizarea completa - nu trebuie sa fiarba, caci atunci se va strica gelatina. Se framanta cu zaharul pudra, daca e prea tare se adauga cate o putina apa, iar daca e prea moale se mai adauga zahar pudra. Se poate colora cu coloranti alimentari si modela in diverse forme etc.Pasta se poate pastra mult timp intr-un loc rece si uscat.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise