Tort cu visine in forma de inima

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort cu visine in forma de inima

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri apa adaugate la inceput si 4 lg la sfarsit
  • 16 lg zahar
  • 5 lg ulei
  • 16 lg ulei
  • 1 praf de copt
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 1 lg scortisoara
  • Crema:
  • 2 budinci de vanilie
  • 1 l lapte
  • 15 lg zahar
  • 150 g unt
  • senta de vanilie
  • 1 borcan de gem capsuni sau daca aveti si 500 g proaspete
  • 10 linguri nuca taiata marunt
  • Sirop:
  • 300 ml apa sau sirop de la compot
  • 5 linguri zahar
  • suc de lamaie
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 250 g frisca,
  • 4 cuburi de ciocolata menaj
  • si visine proaspete

Mod de preparare

Blatul:

Se bat spuma albusurile cu apa adaugata la inceput. Cand sunt batute bine s adauga zaharul(8 lg) si apa.

Galbenusurile batute cu 8 lg zahar, 5g ulei, esenta de vanilie.

Galbenusurile se pun peste albusuri putin cate putin. Apoi se adauga faina si praful de copt,scortisoara. Se amesetca cu lingura de lemn de sus in jos.

Se pune intr-o tava cu hartie de copt.

Se lasa in cuptor aprox 25 min. Proba cu scobitoarea este cea mai buna.

Crema:

Se face budinca. Se lasa la racit. Se bate untul spuma si apoi se adauga budinca, lingura cu lingura.

Apoi se adauga in crema restul de ingrediente.

Sirop:

Se pune in apa zaharul, sucul de lamaie si esenta de rom si se amesteca.

Se taie tortul in doua dupa ce s-a racit.

Se insiropeaza. Apoi se pune crema.

Deasupra torul se decoreaza fiecare cum vrea.

Eu am pus 250 g frisca, 4 cuburi de ciocolata menaj si visine proaspete.

Pentru mai multe retete, vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise