Tort cuib surpriza pentru Iepuras

Albusurile separate de galbenus, se bat energic intr-un vas inalt.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort cuib surpriza pentru Iepuras

Ingrediente

  • Ouă 7 bucăți,
  • Sare de mare 1 praf,
  • Oțet din mere și miere ½ linguriță,
  • Zahăr tos 7 linguri,
  • Făină albă de grâu 7 linguri,
  • Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
  • Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,
  • Pentru cremă:
  • Praf de cremă din ciocolată Dr.Oteker 1 plic,
  • Lapte 250 ml,
  • Zahăr tos 3 linguri.
  • Pentru decor:
  • Firișoare de ciocolată de la Dr Oetker,
  • Ornamente colorate de la Dr Oetker,
  • Iepurași din ciocolată,
  • Jeleuri colorate.

Mod de preparare

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de albușuri se adaugă rând pe rând gălbenușurile, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută împreună cu pudra de cacao, se adaugă în ploaie, amestecându-se cu mișcări circulare de jos în sus ușor, ca să nu se lase pandișpanul. Apoi se toarnă într-o formă de tort, cu diametrul de 24 cm, fiind din silicon nu a fost nevoie de tapetare, și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, tortulețul se scoate din cuptor și din forma de silicon, se lasă la răcit pe un grătar, cel mai bine până a doua zi.

Crema de ciocolată se prepară conform indicațiilor de pe amblaj. Tortulețul se taie în două părți egale. Partea de sus, se decupează, astfel încât să se obțină un cerc cu margini de cca. 2 cm.Blatul de bază se așează pe platoul de prezentare, apoi se adaugă un strat generos de cremă ciocolatoasă, apoi se adaugă cercul de pandișan. Cu crema rămasă se îmbracă tortulețul, se decorează cu bombonele și figurine specifice sărbătorilor pascale. Tortulețul e chiar simplu, dar de mare efect pentru copii și musafiri ;) Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise