Tort curcubeu etajat

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tort curcubeu etajat

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 gr faina
  • 45 gr amidon
  • 1,5 lingurita de bicarbonat de amoniu
  • 1 lingurita sare
  • 450 gr zer (buttermilk) sau 450 ml lapte amestecat cu 2 linguri de otet
  • 6 albusuri
  • 340 gr zahar
  • 190 gr unt
  • 150 gr ciocolata alba(optional)
  • 1 fiola esenta vanilie
  • coloranti alimentari pe cat posibili naturali (Wilton natural sau ScrapCooking.)
  • Crema:
  • 375 gr unt(nu se inlocuieste cu margarina)
  • 450 gr branza tip philadelphia sau mascarpone
  • 240 gr zahar pudra
  • 300 ml frisca
  • 1 fiola esenta de portocale sau lamaie (sau dupa gust)

Mod de preparare

Buttermilk se poate face cu lapte si otet, 2 linguri otet la 450 ml lapte.

Blatul este calculat pentru o tava rotunda de 22 cm. Fiecare blat are cca 220 gr,sunt 6 la numar si groase de cca 1cm.

Este un tort inalt,are cca 10 cm impreuna cu crema..Trebuie luat in seama faptul ca are o crema care contine unt si este foarte satios.

Fiind destul de inalt portiile se taie de cca 3cm fiecare.Tortul are 16-18 portii.

Trebuie sa avem la indemana 6 recipiente (castronase pentru supa,de exemplu)in care vom prepara cele 6 blaturi colorate,6 lingurite si 6 scobitori(ptr coloranti,nu bagati aceeasi scobitoare de mai multe ori in borcans ,crema ramasa pe scobitoare poate altera culoarea).Pentru tavi folositi hartie de copt taiata circular,exact fundul tavii.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei(mai ales untul)

Foile coapte de blat sunt umede si pufoase.Se pot umple cu crema a doua zi,cu conditia de a fi pastrate la rece in pungi de plastic ,pentru a nu se usca.Preincalziti cuptorul la 170 grade cu 20 minute inainte de coacere.

Colorantii trebuie pusi in cantitati mici,cantitatea de coloranti este mult mai mica decat la oricare alt tort decorat cu flori sau figurine din fondant .

Eu am fost 3 de la ScrapCooking si 3 de Wilton natural.

Blat:

Faina, cernuta in prealabil, se amesteca cu amidonul,sarea si bicarbonatul (eu nu il "sting").

Intr-un recipient albusurile se bat spuma,se adauga zerul si vanilia.

In alt recipient punem untul impreuna zu zaharul, amestecam pana devine pufos.Adaugam ciocolata alba topita,amestecam pana se omogenizeaza.La acest aluat incorporam treptat cate o parte de faina si una de zer,in cateva parti, pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Se imparte in 6 parti egale. Fiecare parte se coloreaza cu 3-4 picaturi de colorant, va ajutati de o scobitoare.Daca vi se pare prea deschisa culoarea nu exagerati, culorile ajung la saturatie si indiferent cat ati mai pune nu isi schimaba nuanta. Albastrul si rosu se omogenizeaza mai greu,verdele si galbenul cel mai usor.

Se coace fiecare culoare pentru blat la 170 grade, timp de 12-15 minute.

Crema:

Untul se amesteca cu zaharul pudra si esenta de portocale, se amesteca cu o spatula pana devine omogen. Se adauga branza,amestecati usor ,adaugati frisca intr-o singura repriza,amestecati cu miscari circulare de sus in jos. Crema trebuie lucrata incet si nu foarte mult timp, untul se poate taia.

Ornarea trebuie sa fie simpla. Blaturile colorate sunt cele care care dau tot farmecul tortului.

O zi plina de culoare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise