Tort de banane

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort de banane

Ingrediente

  • Blat:10oua,10linguri de ulei,10linguri de zahar,10linguri de faina.
  • Crema:1l lapte,6linguri faina,8linguri de zahar,200g zahar pudra,250g unt,4-5 banane.
  • Sirop:250ml apa,3linguri zahar si o esenta de vanilie.
  • Ornament:bomboane de tort,frisca(un plic de frisca si 150 ml lapte).

Mod de preparare

Pentru blat:separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le amestecam cu uleiul(pe care il punem ca la maioneza) si apoi zaharul.Albusurile le batem pina se intaresc,dupa care adaugam galbenusurile si le amestecam usor de jos im sus si apoi adaugam faina.Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara(unsa cu putin ulei si tapetata cu margarina)si o dam la cuptor pt 30 de minute.

Intre timp preparam siropul(punem apa la foc impreuna cu zaharul si dupa ce a dat in citeva clocote stingem focul si adaugam esesnta)si crema(inainte de a pune laptele pe foc luam citeva linguri de lapte pe care le amestecam cu cele 6 linguri de faina;punem laptele la foc si cind incepe sa se incalzeasca adaugam faina si amestecam continuu sa nu se lipeasca;dupa ce da in clocot adaugam zaharul;frecam untul cu zaharul pudra si adaugam peste crema fiarta dupa aceea pasam bine bananele si le amestecam cu crema ).

Dupa racirea blatului il vom taia in 3 parti punem crema intre straturi(cine vrea mai poate adauga intre straturi felii de banane)il imbracam in crema dupa care vom orna in functie de imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise