albusul + zaharul se pune la fiert intr-o craticioara si se tine pe foc pina se topeste zaharul si lichidul atinge 80- 90 grade,pe toata perioada fierberi se amesteca cu un tel para in lichid
asa fierbinte se bate cu mixerul,pina devine ferma si nu mai curge de pe tel
se deseneaza cercuri pe hirtie de copt,in interiorul lor se toarna bezeaua se niveleaza cu un cutit
se tine la cuptor la temperatura cea mai mica cu usa cuptorului deschisa aproximativ 2-3 ore in functie de grosimea blatului
crema ganache
frisca se pune la fiert,cind a dat primul clocot se stinge focul si se pune ciocolata taiata bucatele,se amesteca pina se topeste ciocolata se pune la racit
cind a ajuns la temperatura 36- 38 grade se bate la robot pina i-si dubleaza volumul
finisarea
se pune un blat de bezea un strat de ganache si asa mai departe ultimul fiind blat de bezea pe care-l ungem cu frisca si-l decoram cu alune sau migdale etc.
se taie cu un cutit inmuiat in apa
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii