Tort de bezea si ciocolata

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Tort de bezea si ciocolata

Ingrediente

  • 1)pentru prima foaie avem nevoie:
  • -2 albusuri
  • 150g zahar tos
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2)2 albusuri
  • 150g zahar tos
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 3)
  • -2 albusuri
  • 150g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Ne mai servesc:
  • 1 albus
  • 50g zahar
  • 600ml frisca lichida
  • 30g cacao
  • 100g zahar farin(daca frisca nu contine zahar)
  • 200g ciocolata amara
  • 1 lingura ulei de arahide
  • hartie pergament

Mod de preparare

Pregatim bezeaua una cate una amestecand bine albusurile de ou cu putina sare,iar in momentul in care debvin albe se adauga zeama de lamaie si usor se incorporeaza zaharul tos;

Intr-o tava tapetata cu hartie desenam un cerc de 22 cm,yurnam prima compozitie de bezea obtinuta,nivelem cu atentie si in troducem in cuptorul cald 125°C timp de 1ora si jumatate;

Daca dispuneti de un cuptor ventilat foile se pot coace in acelasi timp in modul acesta economisim timp si energie;

Vom proceda in acelasi mod si cu celelalte2 foi;

Daca coacem foile pe rand va sfatuiesc ca prima de asamblarea tortului sa le sigilam intr-o tava cu folie de plastic (asa nu se vor sfarama sau chiar topii);

Cu ultimul ou pregatim in mod asemanator bezeaua,iar compozitia obtinuta o turnam intr-un pos ,si formam 12 bezele de masura potrivita intre ele,pe care le vom coace 1 ora in cuptorul cald 120°C

In timp ce foile coc pregatim ciocolata ;

Topim ciocolata baie de aburi,amestecand cu o lingura pana la omogenizare completa a acesteia;Desenam un cecrc pe hartia pergament de diametru 22cm ,turnam ciocolata topita.nivelem bine cu o paleta,si introducem in frigider timp de 10-15 minute;

Trebuie scoasa din frigider inainte de-a se solidifica ,in modul acesta se poate taia;

Cu un cutit cu lama lata imartim cercul in 12 parti:

am impartit intai cercul pe jumatate nu inainte de-a stabilii centrul cercului cu ajutorul compasului(imprumutat de la fiica mea),dupa care am impartit cercul in patru si fiecare parte la randul ei am impartit-o in 3;

Am introdus triunghiurile obtinute in frigider fara sa la desfac de pe hartie,iar dupa 15-20 minute acestea se desfac aproape singure si le conservam in frigider pana la asamblarea trortului;

400g frisca o batem cu 75g zahar farin,crema obtinuta o conservam in frigider;

Restul de frisca o batem cu cacao si restul zaharului,si o conservam in frigider si pe aceasta;

Intre timp foile coapte si bezelele micute sunt deja reci deci trecem la asamblarea tortului:

Luam o tava pt tort ,iar in ceantru asezam putina frisca ,asezam prima foaie de bezea,primul strat de frisca,cea de-a doua foaie ,un strat de frisca cu cacao,a treia foaie un alt strat de frisca,nivelam bine totul,asezam bezelele micute in cerc pe marginea tortului,si rezemate de acestea triunghiurile de ciocolata;

Este un tort destul de costisitor dar va garantez ca rezultatul este pe masura muncii depuse;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise