Cum preparam crema de ciocolata:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara pe foc cu cubuletul de unt atentie focul trebuie sa fie cit mai mic si voi sa fiti numai cu ochi pe ia pina ce se topeste bine dupa ce sa topit o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca cateva minunte bune.Dupa ce sa racit cat de cat bagam mixerul si mixati intre 5-8 min pina ce devine o crema mai deschisa la culoare si cit mai consistenta iar la final adaugati si un galbenus de ou si mai mixati 1-2 min nu e musai sa puneti acel galbenu numai daca doriti.
Acum puneti biscuiti intr-un strat pe o tava (daca biscuiti sunt din aceia mai grosi se insiropeaza foarte putin cu apa cu zahar si cu putina esenta,si bagati biscuitele in acel sirop si il scoateti nu al tineti mai mult de 3 secunde ca se va sfarama)apoi puneti un strat de crema apoi alt strat de biscuiti si iarasi crema si tot asa pina ajungeti la inaltimea dorita eu lam facut din trei straturi de biscuiti finca am avut o tava foarte mare dar daca voi aveti o tava mai mica puteti sa al faceti si mai inalt.
Acum la glazura de ciocolata fa fel o puneti pe foc cu frisca lichida si invartiti pina ce sa topeste bine se ia de pe foc se lasa la racit 2-3 min si dupa se toarna peste ultimul strat de biscuiti se niveleaza si dupa se da la frigider pentru citeva ore.
Pofta buna va doresc!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii