Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Ingrediente

  • -Biscuti Pettite Beurre (1 kg)
  • -Budinca cu gust de cicolata (2 pliculete)
  • -Esenta de rom (eu am folosit o fiola de 2 ml)
  • -1 lintru lapte pentru prepararea budincilor
  • -200-300 g halva cu alune maruntite (din comert eu am folosit)
  • -apa (200 ml)
  • -aprox. 4-5 linguri zahar pentru prepararea siropului
  • -o ciocolata neagra cu alune intregi
  • -200 g smintina

Mod de preparare

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator: Cele 4-5 linguri de zahar le topim si stingem cu cei 200 ml apa. Se mai poate de inmuiat biscutii si in lapte dulce. Eu am facut de fiecare data cu sirop din zahar ars.

Budinca o preparam conform instructiunilor de pe plic si o lasam la racit, apoi adaugam in ea si esenta de rom si mestecam bine.

Dupa ce s-a racit de-a binelea siropul incepem aranjarea in straturi a biscuitilor, fiecare biscuit trecindu-l rapid prin sirop. Dupa ce am completat tot stratul cu biscuiti ungem cu budinca si radem si cite un pic de halva cu alune, si tot asa la fiecare strat. Pe ultimul strat am pus urmatorul amestec: smintina am pus-o intr-un vas la foc mic pana s-a incalzit de-a binelea, dupa care am pus ciocolata bucatele si am mestecat pana s-a topit. Am luat de pe foc si am lasat-o sa se racoreasca, apoi am pus-o pe ultimul strat, iar nucile le-am folosit ca decor. Si fiindca mi-a mai ramas ceva halva am folosit-o pentru decorarea partilor tortului. L-am dat peste noapte la frigider.

Pofta buna !

P.S. S-a primit mare tortul, daca doriti mai mic folositi 0,5 kg biscuiti si o budinca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise