Reteta postata pe: 04 noiembrie 2013
Ingrediente
BLAT:4oua,60gr.amidon,60gr.faina,150grzahar,1lingurita praf de copt.UMPLUTURA:3foi de gelatina,500gr.branza de vaci,300gr.capsuni,1plic intaritor pt frisca, ml. smantana dulce,sucul unei lamai,1lingurita coaja rasa de lamaie, zahar vanilat,100gr.zahar.Unt pt.uns tava,cateva capsuni pt decor si trandafiri din zahar.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat pe jumatate albusurile cu 3linguri de apa rece,apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare.Se inglobeaza pe rand galbenusurile.Se amesteca faina cu praful de copt si se cerne peste oua.Totul se amesteca cu grija cu un tel.Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia in aceasta.Se coace in cuptorul preincalzit la 180grade timp de 40min.Se lasa 10min.apoi se rastoarna pe un tocator si se lasa la racit.Se moaie gelatina in apa rece;se paseaza branza si se adauga peste 2/3 din zahar,zaharul vanilat,coaja si sucul de lamaie.Se incing 150ml smantana,apoi se iau de pe foc.Se preseaza gelatina,se dizolva in smantana si se adauga peste branza.Se taie capsunile felii subtiri.Blatul de tort se taie in 3felii de grosime egala.Pe fiecare felie se intinde initial crema,apoi se aseaza felii de capsuni.Se orneaza cu frisca , capsuni si trandafiri din zahar;sau dupa dorinta fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA" nu uita sa-i faci un
review
Pregatiti o forma rotunda cu inel detasabil, pentru tort, tapetand-o cu hartie de copt si incalziti
26 voturi
6 comentarii
2h
Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,
19 voturi
8 comentarii
2h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate