TORT DE CAPSUNI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
TORT DE CAPSUNI

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3linguri de zahar
  • 3linguri apa minerala(pentru blat).1 pachet de unt
  • 100g ciocolata sau 2 linguri de cacao
  • 2-3 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • 500g capsuni mai mici
  • 3 linguri lapte praf
  • 500g smantana pentru frisca

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apa minerala pana se obtine o spuma, adaugam faina treptat,incorporam albusl batut spuma si compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de copt si se lasa 20 de minute in cuptorul incins.Se freaca untul cu zaharul si esenta de rom pana se obtine o spuma , se toarna ciocolata topita in compozitie si se omogenizeaza,

se adauga laptele praf(daca se foloseste cacao se amesteca cu acesta)Se bate frisca si se lasa la rece.Blatul obtinut trebuie sa aiba cam 1,5-2 cm grosime,se insiropeaza cu suc de capsuni ,nes, cafea dupa gust.Se intinde crema pe suprafata blatului uniform si se aseaza capsuna langa capsuna pana la acoperirea cremei in totalitate se acopera cu frisca si se orneaza cu capsuni si frunze de menta.Se lasa 2 ore la rece . Pofta buna ca ai de ce !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise