autor:

Blogul lui Haplea

» » Torturi

Tort de caramel

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Ingrediente
- un blat de cacao, , Pentru cremă:, - 3 ouă, - 10 linguri de zahăr, - 200 ml de lapte, - 250 ml de frişcă, - 10 gr gelatină, - o lingură de făină, - zahăr vanilat, , Pentru însiroparea blatului:, - 2 linguriţe de zahăr, - esenţă de rom, - apă, Pentru glazură:, - 100 ml de frişcă lichidă, - 6 linguri de zahăr, - 100 gr de unt

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

- preparăm mai întâi crema. Punem zahărul pe foc până se caramelizează . Adăugăm laptele fierbinte amestecând rapid

- între timp frecăm gălbenuşurile cu făina, iar peste ele adăugăm compoziţia de caramel . Amestecăm continuu şi uniform, pe foc, până obţinem o cremă

- dizolvăm gelatina în apă, conform instrucţiunilor de pe ambalaj . O adăugăm peste crema caramel şi amestecăm pe foc încă două minute şi obţinem o cremă mai consistentă

- batem albuşurile spumă . Preparăm şi frişca lichidă . Amestecăm (cu o lingură de lemn, cu mişcări lente, de jos în sus) crema, albuşurile şi frişca . Obţinem astfel crema propriu-zisă

- siropul se face simplu. Punem pe foc o ceaşcă de apă, cu două linguriţe de zahăr şi puţină esenţă de rom. Ţinem pe foc până se dizolvă zahărul. Însiropăm prima foaie de blat , peste care întindem jumătate din cremă . Punem deasupra cea de-a doua foaie de blat şi repetăm operaţiunea. Apoi punem ultima foaie de blat. . Este bine să nu însiropăm şi a treia foaie de blat, ca să se prindă mai bine glazura.

- facem glazura. Punem zahărul la caramelizat, ca în cazul cremei . Adăugăm frişca lichidă , iar apoi untul . Luăm glazura de pe foc şi o lăsăm la răcit câteva ore.

- întindem glazura peste ultima foaie de blat de tort

- lăsăm la frigider peste noapte.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Preicalzim cuptorul la 180 de grade C si tapetam cu hartie de copt doua forme de tort cu diametrul

48 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Incinge cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort. Intr-un vas bate

8 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Arata bine si cred ca este si tare bun.

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • - un blat de cacao
  • Pentru cremă:
  • - 3 ouă
  • - 10 linguri de zahăr
  • - 200 ml de lapte
  • - 250 ml de frişcă
  • - 10 gr gelatină
  • - o lingură de făină
  • - zahăr vanilat
  • Pentru însiroparea blatului:
  • - 2 linguriţe de zahăr
  • - esenţă de rom
  • - apă
  • Pentru glazură:
  • - 100 ml de frişcă lichidă
  • - 6 linguri de zahăr
  • - 100 gr de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort fondant cu crema Nutella