Tort de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • Cantitate : 1 tort de 24cm
  • • 120 gr ciocolata amaruie (70% cacao)
  • • 5 oua, separate
  • • 200 gr unt sau margarina Rama, moale, plus pentru uns tava
  • • 220 gr zahar pudra
  • • 90 gr faina, cernuta, plus pentru pudrat tava
  • Umplutura
  • • 280 ml frisca lichida
  • • 200 gr creme fraiche (smantana cu 30% grasime)
  • • coaja rasa de la 2 lamai verzi sau 1 lamaie galbena
  • Glazura si decor
  • • 150 gr ciocolata amaruie
  • • 140 ml frisca lichida
  • • 25 gr ciocolata rasa marunt, pentru decor
  • • 100 gr ciocolata rasa, pentru decor

Mod de preparare

1. Se unge cu unt/margarina si se pudreaza cu faina o tava de copt rotunda de 24cm.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se topeste 120 gr ciocolata intr-un bol.Se raceste 5 minute si se amesteca cu galbenusurile.Intr-un bol, se bate untul/margarina cu 100 gr zahar pana ce devine moale si cremos.Se adauga amestecul de ciocolata si se amesteca.

2. Se bat albusurile cu putina sare, apoi se bat cu 120 gr zahar pana ce devin tari.Se adauga 1/3 din albusuri in amestecul cu ciocolata si se amesteca, dupa care se inglobeaza linguri pline de albusuri si faina, alternandu-le.

3. Se pune compozitia obtinuta in tava, se niveleaza si se coace timp de 45-55 minute, pana ce la introducerea unei scobitori in centru va iesi curata.Se lasa la racit 10 minute, apoi se scoate din tava.Dupa ce s-a racit complet se taie cu grija in jumatate cu un cutit mare.

4. Pentru umplutura, bate intr-un bol frisca pana ce s-a ingrosat, dar nu a devenit tare.Se adauga creme fraiche si coaja de lamaie si se amesteca.

5. Se unge o jumatate de aluat cu crema si se aseaza deasupra cealalta jumatate de aluat.

6. Pentru glazura se topeste 150 gr ciocolata amaruie cu frisca lichida, intr-o cratita pe foc mic, dupa care se lasa putin la racit.Se toarna peste tort si se intinde peste tot.Se presara 25 gr ciocolata rasa marunt.

7. Se aseaza o forma rotunda de prajituri (de aprox.10 cm) in centrul tortului si se umple cu 100 gr ciocolata rasa.Se inlatura cercul cu grija si se lasa ciocolata sa cada usor.Tortul se serveste la temperatura camerei.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise