1. Pentru blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacao, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit.
2. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 ½ pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga ½ baton de vanilie, ½ lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom.
3. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine.
4. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa.
5. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii