Separam ouale.Amestecam galbenusurile cu uleiul(pus cite un pic ca la maioneza),apoi adaugam zaharul.Batem albusurile bine (pina se intaresc,ca la bezea),adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si zahar si amestecam de jos in sus(nu repede,foarte incet pentru ca albusurile sa ramine tari)si apoi adaugam faina.Tapetam o forma de tort inima sau o forma rotunda si ii dam dupa aceea forma de inima,turnam compozitia si o dam la cuptor 15-20 de minute.
Facem crema si dupa aceea un pic de sirop din apa ,zahar,si esenta de rom.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua insiropam fiecare parte ,punem crema intre blaturi si apoi il acoperim cu restul de crema si il ornam in functie de imaginatie.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii