Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute. Amestecam bine, adaugam 8 ling. de faina, 6 ling. de zahar, bicarbonatul si mixam bine. Topim bucatile de ciocolata cu 50g unt, adaugam la compozitie si amestecam totul bine. Ungem cu unt si presaram cu restul de faina forma pentru tort(surplusul de faina il aruncam). Punem compozitia in forma si introducem in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade timp de cca.35 min(puteti verifica cu o scobitoare). Scoatem blatul din forma si lasam 15 min. sa raceasca dupa care il taiem in doua pe orizontala. Punem intr-un castronas o cana de apa, 2 linguri de zahar, esenta de vanile si insiropam bucatile de blat. Intindem pe un blat dulceata, punem cealalta parte deasupra si ornam tortul cu frisca batuta cu zaharul vanilat, 1 lingura zahar si intaritorul de frisca. Putem orna cu forme mici de dulceata si praf de cacao dulce. Tinem tortul cel putin o hora la rece sa se amestece bine aromele. Va urez pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii