Tort de ciocolată

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolată

Ingrediente

  • Ingrediente pentru un blat ( diagonala 24 cm ):
  • 3 ouă întregi
  • 100 g zahăr
  • 90 g făină
  • 15 g unt
  • o lingură cu lapte
  • o lingură cu pudră de cacao
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 5 ouă
  • 650 g unt gras la temperatura camerei ( 82% )
  • 300 g zahăr
  • 30 g cacao
  • 300 g ciocolată cu conținut mare de cacao

Mod de preparare

Pentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 în total ), în primă fază, vom mixa ouăle întregi împreună cu zahărul, pe bain marie.

Când am obținut o spumă densă și călduță, luăm vasul de pe bain marie. Adăugăm făina și cacaoa în ploaie.

Ca și la blatul obișnuit, vom folosi o spatulă pentru a încorpora făina. Topim untul împreună cu laptele, apoi turnăm peste compoziția blatului și încorporăm ușor.

După ce am tapetat tava cu hârtie de copt, punem compoziția și-o dăm la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, la 160 de grade. Cuptorul trebuie să fie încins.

Blatul copt îl scoatem între două foi de copt și îl lăsăm să se răcească pe un grătar. La fel vom proceda cu celelalte două blaturi.

Pentru a pregăti crema, vom omogeniza ouăle întregi, zahărul și cacaoa într-un vas rezistent pe care-l vom pune pe bain marie. Vom amesteca continuu până când compoziția se va îngroșa. Luăm vasul de pe bain marie și adăugăm ciocolata amestecând pentru a o încorpora. Lăsăm compoziția să se răcească.

Într-un alt vas omogenizăm untul, adăugăm compoziția de ciocolată și mixăm pentru a obține o cremă fină și irezistibilă. :)

Împărțim crema în 3 părți, lăsând o cantitate mai mare pentru decor. Însiropăm primul blat, apoi punem primul strat de cremă de ciocolată.

Așezăm al doilea blat, însiropăm, punem al doilea strat de cremă și încheiem cu cel de-al treilea blat.

Decorul vă aparține. Eu am îmbrăcat tortul în cremă de ciocolată și l-am înnobilat cu bomboane cu cocos și alune de pădure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise