Tort de ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl)
  • 200 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
  • 6 linguri zahar
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 70 gr ciocolata
  • floricele din napolitana

Mod de preparare

Blat

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 de cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit usor scoatem blatul din forma si lasam sa se raceasca complet.

Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora.

Asamblare:

– taiem blatul, racit complet, in doua

– asezam prima foaie de blat pe o farfurie si insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop

– crema o scoatem din frigider si o mixam pana devine spumoasa

– ungem foaia de blat cu crema pastrand insa 3 linguri din crema pentru ornat

– asezam cea de a doua foaie de blat si o insiropam cu siropul ramas

– intr-un bol mixam frisca lichida si cand s-a intarit suficient, adaugam si crema de ciocolata pastrata si mixam usor pana la omogenizare

– imbracam tortul cu frisca ciocolatoasa si deasupra facem cativa trandafiri

– aprox 70 gr de ciocolata cu lapte taiem bucatele si punem atat deasupra cat si de jur imprejur (puteti alege insa orice alt model de a orna tortul)

Dam tortul la frigider minim 3-4 ore inainte de servire (ideal e sa stea o noapte in frigider)

Pentru a taia usor tortul, treceti lama cutitului pe sub jet de apa calda inainte de fiecare feliere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise