Tort de ciocolata

Pentru blat: ciocolata rupta in bucatele, se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, uleiul si smantana pt frisca.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • pt blat:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 60 gr unt
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • pt crema:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 gr mascarpone
  • pt sirop:
  • 2 linguri zahar brut
  • 300 ml apa
  • 2 linguri esenta migdale
  • pt decor:
  • 1 lingurita cacao
  • bomboane
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 100 gr mascarpone

Mod de preparare

Pentru blat: ciocolata rupta in bucatele, se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, uleiul si smantana pt frisca. Amestecam ingredientele pana se topeste ciocolata, lasam deoparte sa se raceasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, iar galbenusurile le incorporam in ciocolata topita. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, se adauga in amestecul de ciocolata topita, iar apoi se incorporeaza cu albusurile batute spuma. Se pune aluatul intr-o forma cu inel detasabil, tapetat fundul cu hartie de copt, iar peretii unsi cu unt sau ulei. Se coace la 180 grade C, pt 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca, eu l-am lasat peste noapte, si se taie in doua pe orizontala.

Pentru crema: se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca intr-o craticioara cu peretii dublii. Se pune pe foc si se lasa pana ciocolata se topeste, dar sa nu fiarba, se amesteca cu un tel si se da vasul la frigider pentru 1-2 ore. Se mixeaza ciocolata topita cu smantana pt frisca pana capata consistenta cremoasa. Se adauga mascarponele, se mixeaza pana la incorporarea acestuia, dar nu prea mult sa nu se taie crema.

Petru sirop: caramelizam zaharul, adaugam apa si lasam pe foc pana la dizolvarea completa a caramelului. Adaugam esenta de migdale si lasam la racit.

Pentru decor: se mixeaza frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta si se adauga mascarponele.

Pt asamblare: insiropam primul blat, adaugam jumatate din crema, punem al doilea blat pe care l-am insiropat cu siropul ramas si imbracam tortul cu crema ramasa. Am pus cacao intr-o strecuratoare, am presarat cacao pe toata suprafata tortului, frisca batuta cu mascarponele am pus-o intr-un pos si am facut moate, iar deasupra am mai adaugat niste bomboane pentru decor. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise