Tort de ciocolata alba cu un nor de frisca si capsuni

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata alba cu un nor de frisca si capsuni

Ingrediente

  • Cantitate : 12 portii
  • Aluatul
  • • 250 gr ciocolata alba, taiata in bucati
  • • ½ ceasca unt sau margarina Rama
  • • 2 oua
  • • 4 oua, separate
  • • ½ ceasca zahar pudra, cernut
  • • 2 lingurite coaja de lamaie, rasa fin
  • Topping
  • • 1 ½ ceasca smantana lichida, pentru frisca
  • • ¼ ceasca zahar pudra
  • • 1 lingura lapte praf
  • • 1 lingurita esenta de vanilie
  • • 2 cesti capsuni, curatati si taiati in 2 sau 4 parti
  • • Zahar pudra si rondele de ciocolata alba, pentru decorare

Mod de preparare

1. Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 180° si pune foaie de copt pe fundul unei tavi rotunde si inalte, de 23 cm.

2. Topeste ciocolata in cuptorul cu microunde, amestecand la fiecare 10 secunde.Taie untul/margarina in bucati si pune-l(o) deasupra ciocolatei topite.Acopera vasul si lasa untul/margarina sa se topeasca intre timp ce prepari ouale.Bate cu mixerul ouale intregi, gabenusurile si ¼ ceasca zahar pana ce devin pufoase.Amesteca ciocolata cu untul/margarina, adauga-le in amestecul cu oua si amesteca-le.Adauga coaja de lamaie si amesteca.Intr-un bol separat, bate albusurile cu zaharul ramas pana ce devin putin tari.Adauga 1/3 din albusuri in amestecul cu ciocolata, amesteca, adauga albusurile ramase si amesteca din nou.Intinde amestecul obtinut in tava pregatita si coace-l timp de 35-45 minute, pana ce deasupra devine auriu-maroniu.Lasa aluatul sa se raceasca complet.Nu-ti face griji daca aluatul cade in centru – asa trebuie (macar lasa spatiu mai mult pentru crema!).Pentru a-l scoate din tava, treci usor cu un cutit in jurul marginilor si scoate tava.Dezlipeste foaia de copt si pune aluatul pe o farfurie de servire.

3. Pentru crema, bate smantana cu zaharul pudra pana ce devine putin tare.Adauga laptele praf si vanilia si amesteca.Intinde amestecul obtinut peste aluat.Aranjeaza capsuni si rondele de ciocolata alba deasupra si pudreaza cu mult zahar pudra, ininte de a-l servi.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise