Tort de ciocolata amaruie si rom

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata amaruie si rom

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -8 oua
  • -16 linguri zahar
  • -1 praf de copt
  • -16 linguri faina
  • -2 esenta vanilie
  • -2 plicuri zahar vanilinat
  • -50 gr cacao (12 % grasime)
  • -50 ml ulei
  • -un praf de sare
  • Pentru crema:
  • -3 pachete crema de ciocolata si rom de la Dr Oetker
  • -750 ml lapte rece
  • -12 linguri zahar pudra
  • -2 intaritoare frisca
  • -1 pachet de unt
  • -50 gr cacao
  • -1 esenta rom
  • Pentru glazura:
  • -200 gr ciocolata neagra ( eu am folosit 52% cacao - menaj)
  • -cca 100 ml lapte
  • -2 sau 3 linguri ulei

Mod de preparare

1) - Blatul:

Separam albusul de galbenus de la oua. In albusuri bagam un varf de cutit de sare si mixam. Adaugam zaharul vanilinat mixand in continu, dupa care adaugam treptat zaharul (cele 16 linguri), dupa ce spuma a devenit ferma adaugam galbenusurile pe care le-am amestecat cu ulei. Dupa ce le-am amestecat, adaugam esentele de vanilie si la urma faina, pe rand, dupa ce mixam toate acestea adaugam si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam blatul. Cuptorul il incingem la 180 grade. Bagam blatul la cuptor pentru 30-35 minute.

2) - Crema:

Intr-un castron punem 650 ml lapte, praful de la creme, zaharul (9 linguri) si esenta. Mixam la viteza mica 2 minute, dupa aceea adaugam intaritorul si mixam la viteza maxima pana se intareste.

In alt castron punem untul moale cu 3 linguri de zahar si in mixam pana devine spuma, adaugam crema treptat pana o punem pe toata, la sfarsit adaugam cacao si mai mixam 1-2 minute. Se da la rece.

3) - Glazura:

Rupem ciocolata in bucatele intr-o craticioara, adaugam laptele si punem craticioara pe foc. Dupa ce s-a topit ciocolata, adaugam uleiul, o mai lasam 10-15 secunde si e gata.

4) - Asamblarea:

Blatul il portionam in 3 ( sau in cat vreti si va permite blatul). Pe primul si pe al doilea strat adaugam crema (mai oprim pt. ornat), iar deasupra punem glazura. Ornam tortul dupa preferinta.

Se da la rece cca 3 h.

Pofta buna!

Daca va place, il puteti servi cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise