Ingrediente
40 gr.cacao neindulcita, 300 gr. faina, 280 gr. maioneza, 250-300 gr capsuni, 1 plic praf de copt(in fotografia cu ingredientele apare drojdia,dar trebuie praf de copt…. nu am fost atenta!Ignorati si branza albastra!!!), 1 baton vanilie, 220 gr.zahar, 300 ml apa calduta
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
1.Cerneti faina, cacaua si praful de copt,apoi le puneti intr-un bol si le amestecati cu zaharul.
2.Puneti in bolul mixerului maioneza si razuiti semintele din interiorul batonului de vanilie.Mixati 3 secunde.
3.Adaugati amestecul cu faina,apoi adaugati cate o lingura de apa calduta.(mixerul meu a facut cu greu fata acestei operatii:)) ) Mixati pana ce obtineti un amestec neted si zaharul s-a topit.
4.Puneti jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt(folositi o tava de 20-22 cm sa iasa mai inalt.Eu am folosit o tava cu peretii detasabili cu dimensiunea de 26 cm.),apoi bucati mici de capsuni.Turnati restul de compozitie si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute.
5.Taiati tortul cand s-a racit foarte bine si serviti-l alaturi de felii proaspat taiate de capsuni sau fructe de padure.
Iliescu Monica , 28 mai 2014
acum testam aceasta reteta
Sidy (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2014
Facuta acasa !
Toncean Sidonia , 26 aprilie 2014
Facuta acasa !
Mariana Leu , 25 februarie 2014
maioneza cumparata sau facutain casa