Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata cu biscuiti

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 200 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • rahat turcesc (cat poftiti)
  • 4 lg cacao
  • esenta rom
  • 4 buc suhaida
  • 1 ciocolata cu lapte cu cafea
  • 200 ml frisca lichida.

Mod de preparare

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald, se adauga si untul; dupa ce untul s-a topit, se adauga zaharul si se amesteca; se adauga 2 lg cacao, esenta de rom si doua buc de suhaida, amestecand continuu pana da in clocot; glazura se lasa putin la racit, iar apoi se amesteca, cu biscuitii si rahatul.

Eu am folosit o forma de tort de 26 cm, in care am turnat compozitia pe care am pus-o la frigider pana urmatoarea zi.

Pt glazura am incalzit frisca pana a dat in clocot.Am adaugat celelalte 2 buc de suhaida, 2 lg de cacao si ciocolata.Am lasat compozitia 5 minute sa se odihneasca, dupa care am amestecat energic pana am obtinut glazura.Am lasat-o sa se raceasca dupa care am turnat-o peste tortul de biscuiti, lasandu-le la frigider pana la servire.

In compozitie se mai pot pune: stafide, nuci, fructe confiate, dar se poate face doar cu biscuiti. Este un desert care iti da mana libera in a alege ingredientele, asa ca fiti creativi/ creative!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise