Puneti intr-un castron gemul, 3-4 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet, zaharul vanilat si uleiul. Omogenizati cu telul si adaugati faina amestecand pana ce compozitia devine omogena. Bateti spuma albusurile si amestecati-le usor cu aceasta compozitie, incorporand stafidele si nuca macinata.
Rasturnati compozitia in forma de copt unsa si tapetata cu faina si dati la cuptorul preincalzit la ~180 g (foc mediu) pentru 40-45 minute. Daca observati ca se arde putin deasupra acoperiti cu un capac, eventual dati focul putin mai mic.
Intre timp preparati doua creme de ciocolata: puneti in bain marie 250 g ciocolata alba iar cand se topeste luati vasul de pe oala cu apa clocotita si amestecati-o cu telul, cu un ou intreg, pana se omogenizeaza. Procedati la fel si cu ciocolata amaruie, dar adaugati si esenta de rom. Dupa ce s-a copt blatul lasati-l putin la racorit, scoateti-l din forma si taiati-l in trei.
Puneti o felie de blat pe platou, insiropati cu putina cafea, ness sau compot, ungeti-o cu una din creme, suprapuneti a doua felie de blat, insiropati si ungeti cu gem, cu crema a doua, apoi acoperiti cu ultima felie de blat. Pastrati 2-3 linguri din crema amaruie pentru marginea tortului. Puneti in bain marie ciocolata alba ramasa cu 4 linguri de apa. Cand se topeste omogenizati si turnati aceasta glazura de ciocolata peste tort, doar deasupra.
Amestecati laptele praf cu mierea pana obtineti un amestec omogen. Impartiti acest fondant in trei parti, apoi framantati fiecare parte cu cateva picaturi de colorant rosu, albastru, in cantitati diferite, pentru a obtine diferite nuante. Cu mana putin unsa formati diferite petale, fundite, bilute de diferite culori cu care decorati tortul dupa imaginatia dumneavoastra. Pentru ornat puteti folosi si bombonele, perlute, drageuri, etc.
Imbracati marginea tortului cu ciocolata neagra ramasa si dati-l la rece.
Am preparat acest tort pentru Andrei, de ziua lui de nastere. Puteti vedea cateva din fazele de preparare in filmuletul de mai jos.
Pe marginea tortului puteti sa mai puneti nuca macinata, bombonele sau putina glazura alba in care adaugati cateva picaturi de colorant cu care sa faceti diferite modele.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii