Tort de ciocolata cu migdale

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu migdale

Ingrediente

  • Blat cacao
  • 5 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 120 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • 1 praf de copt
  • Blat migdale
  • 200 gr migdale macinate
  • 4 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri faina
  • ulei de migdale
  • Crema ciocolata
  • 300 gr ciocolata
  • 150 gr unt
  • 4 oua
  • 3 plicuri gelatina
  • 2 linguri zahar pudra
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata
  • 200 ge zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pregatim blatul cu cacao astfel: Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin o crema si adaugam o lingura de ulei.Faina, cacao si praful de copt le amestecam si le turnam peste compozitia de oua. Albusurile le batem spuma.Turnam compozitia de albusuri peste cea anterioara, mestecam cu miscari verticale. Punem totul in tava si dam la copt la 180 pana trece testul cu scobitoarea.

Cum am procedat cu migdalele? Am cumparat migdale proaspete, am pus 2 litri de apa la fiert, cand a dat apa in clocot am luat-o de pe foc, am turnat migdalele. Le-am lasat 15 minute, apoi le-am scos din apa fierbinte si le-am trecut sub jet de apa rece. Le-am decojit si le-am bagat in cuptorul incalzit (unde am stins focul) si le-am lasat 20 minute. Apoi le-am dat prin masina de nuca.Am batut 4 albusuri spuma cu zaharul, aproape bezea. Am adaugat pe rand galbenusurile. Apoi am adaugat cateva picaturi ulei de migdale, migdalele macinate si faina. Am copt blatul la 180 pana a trecut testul cu scobitoarea.

Crema: Am pus pe baie de aburi ciocolata si untul. Cand s-au topit si au devenit lichide am adaugat pe rand galbenusurile.Am lasat deoparte si am preparat gelatina conform instructiunilor. Am adaugat gelatina si am lasat la racit. Cand a ajuns la temperatura cameiei am batut albusurile cu zaharul bezea tare si am turnat in compozitia de ciocolata.

Am taiat in jumatate blatul de cacao, l-am insiropat bine cu ceai de fructe si am turnat jumatate din crema peste.Am pus deasupra blatul de migdale, l-am insiropat bine si am pus cealalta jumatate de crema. Am pus ultima parte din blatul de cacao, l-am isiropat si l-am dat la rece 1 ora.

Am facut glazura astfel: am topit ciocolata cu zaharul si frisca pe baie de aburi. Am strecurat glazura. Am pus tortul pe gratarul de la cuptorul cu microunde si din centru am turnat glazura, fara a atinge tortul. L-am dat la frigider 2 ore. L-am ornat cu o inimioara din ornamente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise