Tort de ciocolata cu migdale si nuci reteta by Jamie Oliver

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu migdale si nuci reteta by Jamie Oliver

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8 portii:
  • 150 gr migdale crude fara coaja si pielita
  • 150 gr nuci fara coaja si macinate fin
  • 300 gr ciocolata de menaj (70% pudra de cacao)
  • 1 lingurita cu varf de pudra cacao
  • 255 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 oua mari
  • Un praf de sare
  • Cativa stropi de lamaie

Mod de preparare

Este un tort special, consistent si potrivit pentru iubitorii de ciocolata. Este mai bun servit rece a doua zi dupa ce l-ati preparat.

Acoperiti fundul unei tavi rotunde detasabile cu diametrul de 20-25 cm cu o bucata de hartie pergament si apoi ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina. Eu am dat la cuptor nucile si migdalele pentru cateva minute sa le intensifice aroma. Macinati-le impreuna la robot apoi adaugati ciocolata si cacaoa si mai amestecati totul pentru inca 30 de secunde dar nu prea mult caci se va topi ciocolata foarte tare. Mutati totul intr-un vas, puneti in robot untul care a fost tinut la temperatura camerei si adugati zaharul. Mixati pana devine o crema pufoasa. Adaugati apoi galbenusurile unul cate unul si mixati dupa fiecare (eu am facut operatiunea aceasta cu mixerul). Adaugati apoi compozitia de ciocolata si amestecati bine. Albusurile care au fost la temperature camerei se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie (tot la temp camerei). Pentru o reusita a albusurilor se ia pe rand fiecare ou si se separa galbenusul de albus intr-un bol si se varsa fiecare albusul in bolul spalat si uscat in care se vor bate toate, astfel nu va exista riscul sa vi se strecoare pic de galbenus in compozitie. Adaugati usor albusurile peste amestecul de ciocolata, unt, migdale si nuci. Amestecati usor de jos in sus compoztitia. Turnati-o apoi in tava tapetata si dati la cuptorul preincalzit. Se coace la foc potrivit pentru circa o ora, in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea pentru 5 secunde. Daca pe margine este facut si in mijloc e mai moale stingeti focul si lasati-l sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Eu l-am decorat cu migdale trase in tigaie care sunt foarte gustoase dar nu prea sanatoase. Puteti servi si cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise