Tort de ciocolata cu visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu visine

Ingrediente

  • Se prepara 2 blaturi. Ingrediente pentru 1 blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1 lingurita cu varf cacao
  • Crema:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar pudra
  • 270 g unt
  • 35 g cacao
  • 1 zahar vanilat
  • 200 g ciocolata
  • 250-300gr visine proaspete sau congelate (fara os)

Mod de preparare

Se prepara fiecare blat separat sau se prepara un singur blat din dublul ingredientelor si se taie in doua.Eu nu am folosit praf de copt.

Se bat albusele spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi faina lingura cu lingura si se amesteca cu o spatula, iar la final se adauga cacaoa. Blatul se coace in forma de 24 cm diamentru. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din fomra si se lasa la racit.

CREMA:

Se bat bine ouale intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat apoi se pun pe bain marie si se amesteca pana se ingroasa putin. Se iau de pe foc si se mai bat cu mixerul pana se racesc. Se topeste ciocolata si se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga compozitiei de oua.

Separat se bate bine untul impreuna cu cacaoa apoi la aceasta crema se adauga cea de oua si ciocolata si se amesteca bine. Se da crema la frigider sa se intareasca putin apoi se asambleaza tortul.

Jumatate din crema se intinde peste unul din blaturi apoi se orneaza cu visine peste care se intinde cealalta jumatate de crema si se aseaza deasupra si cel de-al doilea blat.

Acuma, pentru decor folositi imaginatia. Eu am facut tortul acesta de 2 ori. Prima data l-am imbracat in frisca pe care am stropit-o cu visine si sos ( am pus la dezghetat o mana de visine cu 1 lingura de zahar si am asteptat sa lase suc, apoi am pus totul intr-o cratita si am adaugat o lingurita de amidon amestecand pana am vazut ca prinde consistenta si am adaugat toppingul peste frisca), a doua oara am facut crema din dublul ingredientelor de mai sus ( e adevarat ca a iesit un pic mai multa; a mai ramas cam cat 3-4 linguri bune de crema, care nu se arunca, evident :), sau, pentru a doua tura de crema se folosesc cantitati mai mici de ingrediente ) si am imbracat tortul in crema, apoi am facut niste bombonele cu care am ornat ( am mai copt un blat, l-am maruntit si am adaugat o lingura de crema, am amestecat bine, am facut bilute si le-am dat prin cacao; pe acestea le-am lipit cu putina crema de suprafata tortului).

E un tort ciocolatos foarte gustor dar consistent, si de aceea recomand a se taia din el feli mai subtirele, ca vor fi satioase oricum, si astfel veti avea si mai multa vreme din acest tort :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise