Tort de ciocolata de 8 Martie

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata de 8 Martie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 8 oua
  • 8 lg de zahar
  • 8 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 lg de cacao
  • 4 lg de ulei
  • Pt insiropat:
  • 7 lg zahar
  • apa
  • esenta de rom
  • Pt crema:
  • 2 plicuri de crema pt prajituri cu gust de cacao
  • 400 ml lapte
  • o cana de nuca macinata
  • Pt glazura:
  • 300 g ciocolata de menaj
  • 5 lg de ulei
  • Pt. decor:
  • frisca

Mod de preparare

Blatul pregatim asa:

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu zaharul vanilat si cu zaharul pana devine o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile, faina, praful de copt, cacao si uleiul le amestecam toate pe rand apoi intr-o tava unsa si tapetata punem compozitia, unde o dam la cuptor la foc mic.

Facem testul cu scobitoarea ca sa vedem cand e gata tortul.

Lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua si il umplem cu crema pe care o pregatim astfel:

Crema o pregatim dupa instructiunile de pe plic,iar cand e gata o amestecam cu nuca bine apoi umplem tortul cu ea.

Glazura o pregatim astfel:

-intr-un vas punem ciocolata rupta in bucati o dam la foc mic pana se topeste apoi adaugam uleiul si amestecam bine, apoi o puem peste tort de la miljoc spre margini.

Decoram tortul cu frisca dupa ce se intareste glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise