Tort de ciocolata neagra cu crema de frisca(Bolo de chocolate preto)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata neagra cu crema de frisca(Bolo de chocolate preto)

Ingrediente

  • Blat:200gr.ciocolata culinara neagra
  • 5 oua
  • 150gr.zahar
  • 100gr.unt
  • 100gr.nuca macinata
  • 80gr.faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:250ml smantana pt.batut
  • 6 linguri zahar
  • Glazura:200gr. ciocolata neagra
  • 2 linguri unt
  • Decor:bomboane colorate,nuca de cocos colorata,1 Physalis.

Mod de preparare

1)Intr-un vas topeste ciocolata cu untul,lasa sa se raceasca.

2)Bate 5 galbenuse cu zaharul bine si toarna peste ciocolata topita.

3)Adauga faina,nuca si praful de copt,adauga albusele batute tare.

4)Unge o forma rotunda cu unt si tapeteaza cu faina,au foloseste hartie vegetala....toarna blatul si lasa la copt 40-45 min.

5)Rece se taie in 2.pe mijloc.Pt.crema:bate smantana cu zaharul pt. frisca si umple tortul.

6)pt. glazura:topeste ciocolata rupta in bucati cu untul,cand se raceste imbraca tortul.

Am decorat cu bomboane de diferite culori,am facut acest tort pt.copii prietenilor mei,adora ciocolata si bomboanele...am servit cu inghetata!Am pus un Physalis in mijloc,acest fruct exotic ii place mult sotului,am cumparat jumate de kg. numai pt.el!

Physalis Angulata,este originar din Amazonia,Brazil.E din fam.Solanacee,fructul are un gust dulce,putin acid.Se consuma natural,dar si la prepararea dulciurilor,sosurilor pt.salate si carne.Bogat in vitaminele A,C,fosfor si fier.....Medicinal:purifica sangele,diminueaza taxele de colesterol,reumatismul,bolile de piele,vezica,rinichi si ficat,brazilieni folosesc chiar si frunzele si radacinile.......

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise