Tort de ciocolata neagra

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata neagra

Ingrediente

  • blat: 5 oua, un pachet de unt, 200gr. zahar, 180gr. faina, 2 lingurite de cacao, un praf de copt ruf, zahar vanilat, rom, coaja de lamaie, un praf de sare.
  • pentru insiropat: 1 cana si jumatate de suc natural de portocale.
  • crema: o cutie frisca lichida hulala de 200ml, 200g.ciocolata amaruie.
  • decor: un plic de glazura decor cu gust de caramel dr. oetker, ornament granulat de cacao.

Mod de preparare

Se spumeaza untul cu zaharul, se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si miroasele. Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt si se rastoarna aluatul. Se da la cuptor pentru 40min. la 180gr.. Se lasa la racit inainte sa-l taiati in trei parti. Pregatim crema punand pe baie de aburi frisca lichida cu ciocolata taiata in bucatele. Racim crema, o mixam sa prinda putin volum. Insiropam si ungem fiecare parte a tortului cu crema, mai putin deasupra unde vom glazura cu DECOR Dr.Oetker. Se unge cu crema si pe margine sa se poata lipi ornamentul de cacao. Pastram putina crema si pentru decor (dupa imaginatie). Amatorii de ciocolata neagra il vor savura. Iese un tort foarte fin si delicat la gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise